Skip links

Rock ‘n’ Roll

Što je Akrobatski Rock ‘n’ Roll?

Iz Amerike 60-ih godina Rock ’n’ Roll ritam stigao je u Europu. Taj ritam, dinamika i ples osvojili su srca mnogih. Živahan Rock ’n’ Roll ples na početku u Njemačkoj, Švicarskoj i Italiji, stavljen je u natjecateljske okvire. Od jednostavnih akrobacija i akrobatskog plesa, razvija se u kombinaciju plesa i gimnastike. Nezamislive su tada, na početku, bile akrobacije koje se danas izvode. Nebrojeni niz pokreta, kombinacija plesnih figura, spoj gracioznosti i lepršavosti, veselja i “zaluđenosti” Rock ’n’ Roll glazbom vode ovaj športski ples do razvoja neslućenih razmjera.

Posjetite tečaj u obližnjoj školi i iskusite čari našeg plesa. Saznajte više

Zašto Rock ‘n’ Roll?

Znati dobro plesati , to je uvijek bilo ”cool”, a danas je to ”in”. Akrobatski rock’n’roll je spoj gimnastike, plesnih elemenata i rock’n’roll glazbe i kao takav mladima izuzetno blizak. Istodobno,upravo zbog tih svojih karakteristika, akrobatski rock’n’ roll je gotovo idealan alat koji može uspješno potpomoći svestrani razvoj djece i mladih te tako podržati napore školskog sustava.
Akrobatski rock’n’roll je više od sporta. Osim što razvija spretnost, koordinaciju, snagu, senzibilnost za glazbu, pomaže u socijalizaciji kroz međusobnu suradnju.

Rock ‘n’ Roll u Hrvatskoj

Danas u hrvatskoj djeluje gotovo 20 klubova, a hrvatski plesači akrobatskog rock ‘n’ rolla su vrsni sportaški koji ”rasturaju” na svjetskoj sceni. U samom srcu Hrvatske imamo prave plesne zvijezde koje mogu stati rame uz rame s našim nogometašima, tenisačima, skijašima, … kada su vrhunski sportski rezultati u pitanju.

Pridružite se i vi našim vrhunskim plesnim parovima te formacijama i zaplešite akrobatski rock ‘n’ roll. I ne zaboravite…
Sport koji je spektakularni spoj rock’n’roll glazbe, blještavih kostima i akrobacija od kojih zastaje dah, sve je to – akrobatski rock’n’roll.

Termini
Kontakt
Upis